8 Haziran 2009 Pazartesi

EZOGELİN ÇORBASI


MAZLEMELERİ:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1-2 adet orta boy soğan
5-6 diş sarımsak
1 fincan kadar pirinç veya bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 limon
karabiber,kırmızı biber,tuz
kurunane ,biraz kekik
2,5-3 litreye yakın su veya et suyu
YAPILIŞI:
Mercimekleri ve pirinci çok iyi yıkadıktan sonra düdüklüye koyuyorum.Soğanı,sarımsakları,salçasını ekledikten sonra 20-25 dak.pişiriyorum.Koyu güzel bir kıvam sonrası tuzunu,karabiberini ve limonunu ekliyorum.Sonra sıvıyağ ile kırmızı biberi , kekik ve naneyi biraz kızdırdıktan sonra sıcak olarak servis yapıyorum...AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder