7 Haziran 2009 Pazar

TAZE FASULYE

MALZEMELER: ( Yazın vazgeçilmez yemeği )
2 adet orta boy soğan
1 kilo taze fasulye
2-3 diş sarımsak
1çorba kaşığı salça
4-5 büyük domates
1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
tuz, kırmızıbiber,karabiber
2 çorba kaşığı tozşeker
YAPILIŞI:
Soğanları yemeklik doğrayın.Fasulyelerin başlarını ve kılçıklarını temizledikten sonra 2' ye ,3 'e bölün. Bol suda yıkayın.Sarımsakları temizleyin doğrayın.Domatesin kabuklarını soyun.
Tencereye sıvıyağı, soğanı, doğranmış fasulyeleri, doğradığınız domatesleri ve sarımsakları ilave edin.Tuzunu ve baharatlarını ekledikten sonra ,kısık ateşte ara ara karıştırarak 20 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak karıştırın. Daha sonra 2-3 su bardağı sıcak suyu ilave edin. . 20 dakika kadar daha kısık ateşte yemeği pişirdikten sonra yemeği sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder