7 Haziran 2009 Pazar

YÜKSÜK ÇORBASI

YÜKSÜK ÇORBASI
MALZEMELER
1/2 kg. tavuk göğsü
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 çay bardağı nohut
1,5-2 su bardağı hazırlanmış mantı
YAPILIŞI
: Bir tencere de tavuklar( parça etle de yapabilirsiniz) yıkanarak ateşe koyulur. Piştikten sonra ,1yk . kaşık salça eklenerek karıştırılır.Bolca su konur, tuzu atılır.Akşamdan ıslatılmış nohut ilave edilerek pişirilir veya daha öncedende nohutları pişirip ekleyebilirsiniz. Etli nohuda hazırlanmış mantılar konarak pişirilir. Ateşten alınır. Üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane eklenerek çorbaya eklenerek sıcak servis yapılır...AFİYET OLSUN..

MANTI İÇİN:
1 su bardağı un
1 yumurta
200 gr. kıyma
1 baş kuru soğan
Tuz-Karabiber
1 çorba kaşığı kuru nane
TARİFİ:
Un havuz gibi açılır, ortasına yumurta, kenarına tuz koyularak, ılık su ilavesi ile yoğrulur. Diğer taraftanince doğranmış soğan, kıyma, tuz, karabiber koyulup yoğrulur. Hamuru ne kadar ince açarsanız o kadar güzel olur.. Küçük karelere kesilir. Ortasına kıymalı harcı koyulup kapatılır. Unlanmış tepsiye koyarak fırnda biraz pişiririz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder