7 Haziran 2009 Pazar

TAVADA HAMSİ

HAMSİLİ TAVA MALZEMELER:
1 kilo hamsi
Mısır unu
Tuz,Kekik
Zeytin yağ(kızartmak için)
YAPILIŞI:
Hamsiler güzelce ayıklanır ve yıkanır.Suyunu iyice süzeriz..Sonra tek tek alıp tuz ,kekik ve mısır unu karışımına bulayarak yağlanmış tavaya sırtları alta gelecek şekilde dizilir.Bir sıra da sırtları üste gelecek şekilde üzerine dizilir.Tavanın ortasına da bir ,iki sıra aynı şekilde dizildikten sonra güzelce kızartılır.Bir kapak yardımıyla tersi çevrilerek bu tarafında güzelce kızarması sağlanır.Sıcak sıcak servis yapılır.Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. ay canım hamsicikler yerim ben sizi....eline sağlık dilaracığım..

    YanıtlaSil