9 Mayıs 2009 Cumartesi


KOL BÖREĞİ

Malzemeler

3 adet yufka
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
İçi İçin:
3 adet haşlanmış patates -kıymalıda olabilir (Kırmızı toz biber, karabiber, nane ilave edilmiş ve ezilmiş olacak)
250 g beyaz peynir
Üzeri İçin:
Susam
Çörekotu

YAPILIŞI


1. Bir kasede yumurta yoğurt, süt ve sıvıyağı karıştırın.
2. Yufkanın bir tanesini tezgahın üzerine serin. Fırçayla her tarafına hazırladığnız harçtan sürün. Ortadan ikiye katlayın. Uzun kenarına patates veya peynir koyun, iki kenarından içe kıvırarak, rulo halinde sarın.
3. Diğer iki yufkaya da aynı işlemleri uygulayın.
4. Kol böreklerini yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine yoğurtlu harçtan sürün. Susam ve çörek otu serpin.
5. 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyetle yiyin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder