10 Mayıs 2009 Pazar

TOYGA ÇORBASI (Lezzeti ve vitamini bol çorba)
MALZEMELER:(5-6 kişilik)
1/3 su bardağı nohut
Yarım bardak dövme
5 bardak su
3 çorba kaşığı un
1.5 bardak yoğurt
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru nane
Yeterince tuz
HAZIRLANIŞI:
Nohut ve dövmeyi 2 bardak su ile bir gün önceden ıslatın. Kalan suyu katıp basınçlı tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Unu başka bir kapta yoğurtla ezip içine pişme suyundan birkaç kaşık koyarak ılıtın. Yoğurtlu karışımı tencereye azar azar eklerken çorbayı sürekli karıştırın. Tuzu katıp 10 dakika pişirin. Yağı tavada eritip naneyi ekleyin. Birkaç kez çevirip ocaktan alın ve çorbanın üzerine gezdirin. İnanın çok lezzetli ve vitaminli bir çorba...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder