9 Mayıs 2009 Cumartesi

TARÇINLI CEVİZLİ KURABİYE



Malzemeler:
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
150 gramyumuşak margarin veya tereyağ
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın

TARİFİ:


1. Un ve kabartma tozunu eleyin.
2. Ayrı bir kapta; oda sıcaklığında yumuşamış yağ, pudra şekeri, ceviz içi ve yumurta sarısını elinizle iyice karıştırın.
3. Un,kabartma tozunu ve tarçını ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar yoğurun. Un az gelirse ekleyebilirsiniz.
4. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerini bastırmadan yağlanmış tepsiye dizin. (Yağlı kağıt serilmiş tepsiye de koyabilirsiniz.)
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif kızarana kadar pişirin. (Çok açık renk olacak.)

1 adet yumurta
150 gramyumuşak margarin veya tereyağ
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
3 su bardağı un
Yapılışı:
1. Un ve kabartma tozunu eleyin.
2. Ayrı bir kapta; oda sıcaklığında yumuşamış yağ, pudra şekeri, ceviz içi ve yumurta sarısını elinizle iyice karıştırın.
3. Unu ve kabartma tozunu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar yoğurun. Un az gelirse ekleyebilirsiniz.
4. Elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve üzerini bastırmadan yağlanmış tepsiye dizin. (Yağlı kağıt serilmiş tepsiye de koyabilirsiniz.)
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder