9 Mayıs 2009 Cumartesi

MÜCVER

MALZEMELER :
2 -3 adet orta boy Kabak
1/2 Demet Taze Soğan
1/2 Demet maydonz
1 Yumurta
2,5 Çorba Kaşığı Un
1/4 Çay Kaşığı Toz Biber
Bir Tutam Tuz
Kızartmak İçin:
1.5 Su Bardağı Ayçiçek Yağı

YAPILIŞI : Kabakları yıkayın,iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun.Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin.Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.Taze soğanları ayıklayıp ince doğrayın.
Maydonozu ayıklayıp yaprak kısımlarını ince kıyın..Rendelenmiş kabağa,tuz hariç tüm malzemeyi ilave edip hepsini iyice karıştırın. Tavada ayçiçek yağını kızdırın.Mücver karışımını çorba kaşığı ile şekillendirip kızgın yağa atın.Her iki tarafı altın sarısı renk alıncaya dek kızartın.Delikli kevgirle yağını süzerek fazlasını emmesi için mutfak kağıdının üstüne alın.Tuzunu serpikten sonra servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder