9 Mayıs 2009 Cumartesi



ÇITIR (PUF) POĞAÇA
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı
Arasına; 75 gr tereyağ veya margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir
YAPILIŞI
Mayayı çok az ılık suyla eritin.Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapın. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırın.Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürün. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayın. En üsttekine yağ sürmedim .Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim.
Sizlere şimdiden afiyet olsun..Beş çaylarında misafirlerinize sunup yiyebileceğiniz ve yapılışı kolay bir tarif.

1 yorum: